Luchtzuiverend

Uit onderzoek is gebleken dat de Scindapsus een grote bijdrage levert aan de verbetering van de leefomgeving. De Scindapsus vermindert stress en kan hoofdpijn en huidirritaties voorkomen. Daarnaast is de Scindapsus zeer gemakkelijk in onderhoud. Een sprekende bijkomstigheid is dat de Scindapsus in de top 10 staat van de meest luchtzuiverende planten. Dit komt omdat de huidmondjes in de bladeren alle schadelijke gasdeeltjes opnemen en ze vervolgens door de stengels naar de wortels vervoeren. En dan gebeurt het: ontelbare micro-organismen breken de schadelijk verbindingen af tot onschadelijke verbindingen, wat weer als voedsel voor zowel de plant als de micro-organismen dient. Men haalt niet alleen decoratie in huis, maar ook een stukje gezondheid! 

Herkomst

Over de herkomst van de plant en de naam Scindapsus is nog weinig bekend. Tot op dit moment gaat men ervan uit dat de plant van de Solomon eilanden komt, in het Zuidoosten van Azië. Daar groeit de Scindapsus als een slingerplant langs de bomen van de tropische regenwouden. De officiële naam van de Scindapsus zoals wij die kennen is: Epipremnum pinatum.

Scindapsus als voedsel

In de tropische regenwouden is de Scindapsus ook een rijke voedselbron voor onder andere hagedissen en andere reptielen.